Trio Aquilone - Nordiska Toner

Lördag 7 Oktober kl 18:00
Trio Aquilone, en norsk-svensk trio från Oslo, bjuder in till en vandring i det nordiska musiklandskapet. Programmet Nordiska Toner innehåller medeltida sånger, skämtsamma folkvisor i 1900-talsdräkt, stämningsfulla klanger och alldeles färsk musik komponerad till trion under 2023. Tonsättare: Johann Helmich Roman, Harri Wessman, Arild Jensen, Vagn Holmboe, Gunnar de Frumerie, och Kjell Magne Andersen. För mer info om programmet se Läsmersidan.
Helene Wold - sopran
Anna-Lena Eriksen - tvärflöjt
Vegard Lund - gitarr

https://youtu.be/51CQX7sODPM

Entré: 180 kr
Stud/pens 150 kr

Förhandsbokning är möjlig fram till kl.15.00 på konsertdagen.

Resterande biljetter säljs vid entrén. 
Klicka på ”BOKA” och läs vidare om hur du bokar och betalar.

Trio Aquilone (Trio i Nord)  är en norsk-svensk trio som  håller till i Oslo.
Alla musikerna har klassiska musikstudier i bagagen och deras kärnrepertoar är nordisk musik.
Programmet  Nordiska Toner innehåller en varierad repertoar för trio, duo och solon från olika tidsepoker. 
Ni får höra sånger från Piæ Cantiones - en av nordens äldsta sångböcker, en flöjtsonat och sånger av tonsättaren Johann Helmich Roman som föddes och levde i Stockholm på 1700-talet. Av nyare datum är 5 chansons av den finska komponisten Harri Wessman, en sångcykel som han har arrangerat speciellt för trion, och verket So Me som nu blir spelat för första gången i Sverige. Det är ett beställningsverk av Arild Jensen som blir uruppfört i Oslo i september.
Beställningsverket So Me bygger på texter från sociala medier och ger oss en bild av vår tid med fragmentarisk uppmärksamhet runt teman från det djupaste allvar till ytligt pladder. Här snackas det om politik, nutida musik, aperol spritz, matrecept och omplaceringsmarsvin. Andra komponister från programmet är Vagn Holmboe, Gunnar de Frumerie, och Kjell Magne AndersenProgrammet knyts ihop med små texter i en lätt och ledig ton om musiken, tiden och tonsättarna.