Songs of the British Isles

Lördag 18 April kl 15:00

Den brittiske tenoren John Faal och gitarristen Jakob Grubbström kommer att bjuda på smakprov ur den brittiska musikskatten. Musik av kända kompositörer som John Dowland och Benjamin Britten varvas med folksånger från de brittiska öarna i traditionella och nyare arrangemang. Till detta även några inslag av spansk och svensk gitarrmusik.
Entré: 120 kr

John Faal, född 1991, studerar för tillfället diplomutbildningen vid Royal Welsh College of music and Drama med inriktning opera. John har studerat engelsk och italiensk litteratur vid Warwick University men har parallellt med kandidatstudierna hunnit med konserter i Royal Albert Hall och operauppsättningar med Opera Warwick. John har också sjungit på olika festivaler och vunnit ett flertal priser på Croydon Music Festival, Redhill Festival och Kingston Festival för att nämna några.

 

Jakob Grubbström, född 1986, har studerat vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm där han gick musikerprogrammet med klassisk gitarr som inriktning. Han har även avlagt musiklärarexamen vid Musikhögskolan i Piteå och studerar för närvarande vid Royal Welsh College of Music and Drama i Cardiff. Jakob spelar regelbundet solokonserter såväl som i kammarmusikaliska sammanhang. Jakob har tilldelats ett antal stipendier och utmärkelser genom åren bla från Kungl. Musikaliska akademien, Arvidsjaurs kommun, Kempe Carlgrenska stiftelsen för nämna några.