Musik i poeters sällskap FULLBOKAD

Fredag 22 Mars kl 19:00

Premiär för ett nyskapande poesiprogram

Duon Sallay-Nilsson bjuder på en mix av välkända tonsatta dikter, okända tonsättningar och helt nya av Andreas Nilsson.
En skön blandning av poesi som talar till oss från livets olika sammanhang; inramat av vacker, instrumental musik. Det blir en härlig blandning av olika musikgenrer - klassiskt, folkmusik, visa och en lätt bris av jazz samt en och annan scenisk överraskning därtill. 
En berörande kväll med värme, humor och gemenskap utlovas!

Linnéa Sallay - mezzosopran, fiol, producent
Andreas Nilsson - accordeon, arrangemang, tonsättare

https://linneasallay.se/

https://dragspelstoner.se/

Entré: 190 kr  Stud/pens: 160 kr OBS! FULLBOKAD! Maila info@musikvalvet.se för info om eventuella platser vid återbud.

Linnéa Sallay är utbildad vid Operahögskolan i Göteborg. Hon har sjungit många solistroller vid bl a Vadstena-akademien, Kungliga Operan, Folkoperan, Norrlandsoperan, Drottningholmsteatern, Berwaldhallen och varit anställd vid teatern i Innsbruck, gästat flera operascener i Tyskland, bl a Händelfestspelen i Karlsruhe.
Hon har framträtt vid konserter & festivaler på Island, i Italien, Danmark, Tyskland, England och även som oratoriesångerska i kyrkor över hela Sverige. Linnéa har turnerat med operettsällskap och operacabaré-gruppen ”The Diamonds”. Hon har varit musikalisk ledare för Stockholms Taubekör under 10 år med konserter över hela landet.
Linnéa uppträder numera med allt ifrån opera, operett & musikal till visor, folkmusik & evergreens i samarbete med olika musiker. Hon är även Auktoriserad Stockholmsguide, leder stadsvandringar, operaresor, dagsturer och skapar gärna musikaliska och sceniska temaprogram. Föreställningen om Erik Axel Karlfeldt och hans Gerda har hon turnerat med av och till under snart 10 år. 2022 producerade Linnéa en föreställning om Carl von Linné - ”Gud Skapade, Linné ordnade” – som hon tillsammans med sin pianist Christer Odlander, spelade på stadsteatrarna i Borås & Västerås. Den blir åter aktuell i sommar på Mälsåker Slott & Ljunglöfska slottet. Hösten 2023 gjorde Linnéa ett gästspel i Italien i samband med SWEA 30-årsjubileum, detta på ambassadörens residens i Rom. Under 2024 ger Linnéa konserter i bl a Mariakyrkan/Sigtuna, Sundborn kyrka/Dalarna, Bergs kyrka/Västmanland – detta i samband med olika kulturresor.

 Läs mer om Linnéa här: linneasallay.se

 

Andreas Nilsson är verksam som accordeonist, men även som kompositör. Han är utbildad vid Sibelius-Akademin i Helsingfors och har en Masterexamen i komposition från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Andreas är aktiv som frilansande musiker och har bl a uppträtt som solist med Kungliga Filharmonikerna på Konserthuset i Stockholm samt med KTH’s Symfoniorkester, därtill även i finsk radio. Hans repertoar sträcker sig från klassisk musik till Taube, men han framträder även med allt ifrån nutida konstmusik till finska tangos.
Andreas har erhållit en mängd utmärkelser, både som accordeonist och tonsättare. Bland dessa kan nämnas KMAs-stipendium och Hagströmstipendiet. 2023 erhöll Andreas ett stort stipendium från ”Stiftelsen Sverker och Birgitta Lerhagens stipendiefond”. Detta för att komponera musik och spela in ett eget soloalbum. Men därtill även Stim-stipendiet samt ett stipendium från Föreningen Svenska Tonsättare, båda för att skriva egen musik. Andreas är medgrundare och medlem i den nystartade ensemblen I.C.Ensemble som till våren-24 kommer att framföra livemusik till stumfilmer på biograf Zita. Hösten-23 medverkade han även i ett projekt som accordeonist tillsammans med den välrenommerade KammarensembleN. Andreas ger privat undervisning i dragspel-accordeon.

Läs mer om Andreas här: https://dragspelstoner.se/

Linnéa & Andreas har ett nära samarbete sedan våren 2023. De har framträtt med flera olika konsertprogram och presenterade i november 2023 en nypremiär av föreställningen ”Längtan heter min arvedel” – detta i Hagahallen/Södertälje.