Kvinnor tolkar Cornelis

Fredag 2 Februari kl 19:00
Världspremiär för temakonserten Kvinnor tolkar Cornelis
Cornelis Vreeswijksällskapet anordnar i samarbete med Musikvalvet Baggen en konsert med fyra unga sångerskor som alla, med olika musikaliska bakgrunder, tolkar Cornelis. Hela spannet från visor, blues, rock till operainspirerade tongångar utlovas. Med andra ord...Cornelis visskatt som ni garanterat aldrig har hört den!
Linnéa Vikström Egg - sångerska i rockbandet Thundermother, musikal- och vissångare
Lydia Kjellberg - operasångare med bakgrund inom kör- och populärmusik
Isabel Schütz - låtskrivare och vissångare
My Schütz - sångerska som inspirerats både av Cornelis och 80-talsrock
Mer info om artisterna finns på Läsmersidan
Entré: 220 kr
Stud/pens: 190 kr

Förhandsbokning är möjlig fram till kl.16.00 på konsertdagen.

Resterande biljetter säljs vid entrén. 
Klicka på ”BOKA” och läs vidare om hur du bokar och betalar.

Presentationer:

Linnéa Vikström Egg

Linnéa Vikström Egg är sångerska i rockbandet Thundermother och har sedan 2011 turnerat i diverse konstellationer. Förutom rock har hon också sysslat med musikal och har arbetat som trubadur i bl.a. Kultur i Vården. Linnéa har under hela sitt liv inspirerats av Cornelis, både som sångare och låtskrivare, men det är framförallt som vuxen som hon har fått upp ögonen för hans texter. Hon drivs av en önskan att förvalta hans arv och att föra hans musik vidare till en ny publik och i en ny kontext. 

Lydia Kjellberg

Lydia Kjellberg är operasångare med en bredare musikalisk bakgrund inom kör- och populärmusik, numera aktiv främst inom den klassiska musiken. Hon är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm samt Ingesunds och Härnösands folkhögskolor. Senaste året har hon bl.a medverkat som solist i Andrew Lloyd Webbers Requiem och sjungit roller som Lady Macbeth i operan Macbeth av Verdi, Ida i Die Fledermaus av Strauss och Doreen i nyskrivna operan Sylvia av Tarrodi.

I och med intresset för musikdramatik har fascinationen vuxit sig allt starkare för Cornelis Vreeswijks uttrycksfulla sätt att berätta historier i sångtexter. Hans musik har funnits med Lydia sedan barndomen.

Isabel Schütz

Isabel Schütz sjunger och skriver musik och inspireras mycket av svenska visor och texter, däribland Cornelis Vreeswijk.

My Schütz

Musik har alltid varit en viktig del av My Schütz liv och Cornelis är en stor inspiration för henne. My hyser också en stor kärlek för 80-talsrock!