Kusinerna Riippa

Lördag 4 Maj kl 18:00

Nya finlandssvenska folkvisor med Internationellt väletablerade gitarristen Niko Riippa och sångerskan Jessica Riippa. Duon träffades 2019 för att skapa nya finlandssvenska folkvisor, värnade av vistraditionen men kryddade med influenser av amerikansk blues och folk.
Senaste albumet Irrbloss inspireras av folklore, naturen och de tuffa förhållandena i norr. Låtarna rör sig genom tiden, från verklighet till fantasi - kärleksfullt, vackert och naivt. På gammal österbottniska "Breid som liive, djup som skoji." Texterna till Irrbloss är skrivna av Jessica, musiken är enligt Niko "så lite i moll som möjligt".

https://www.lira.se/skivrecension/vedil/

Entré: 190 kr  Stud/pens: 160 kr
Resterande biljetter säljs vid entrén. 
Klicka på ”BOKA” och läs vidare om hur du bokar och betalar.

Kusinerna Riippas första album "Vedil" (2020) fick fina recensioner och spelades i nationell radio och tv. De uppträdde på legendariska Kaustinen, den mest framstående folkmusikfestivalen i Europa och även på andra välkända festivaler och arenor i Finland.

Den positiva responsen på detta debutalbum inspirerade dem att gå "all-in" på det senaste albumet "Irrbloss" som släpptes i november 2022 med en konsert på Sibeliusmuseet i Åbo.