Inte bara Brel

Lördag 21 Januari kl 18:00

Artisten och musikern Aida Jabbari presenterar tillsammans med Jan-Erik Sahlberg, piano, ett omväxlande, gränslöst och spännande program, som spänner från fransk chanson till Taube samt egna tonsättningar av svensk och iransk poesi.

Aida Jabbari - sång, piano

Jan-Erik Sahlberg - piano 

https://youtu.be/JI1LgrGv558

https://youtu.be/24-jRf6jf9A

Entré: 180 kr
Stud, pens 150 kr

Förhandsbokning är möjlig fram till kl.15.00 på konsertdagen.

Resterande biljetter säljs vid entrén.

Klicka på ”BOKA” och läs vidare om hur du bokar och betalar.

Aida Jabbari - artist/musiker
Har studerat på Musicians Institute i Los Angeles och har kandidatexamen från Studiomusikerutbildningen (inriktning sång) vid Musikhögskolan i Piteå. Aida komponerar också och skriver egna texter. I det kritikerrosade albumet Röst är det som återstår, 2019, tonsatte hon poesi av Karin Boye och den persiska poeten Forough Farrokhzad och hon genomförde tillsammans med regissören/skådespelerskan Marie Dellskog föreställningar på bland annat Göteborgs stadsteater, baserade på albumet. Aida Jabbari har också spelat musikteater på Scala och är en populär artist bland iranier i disporan.

Jan-Erik Sahlberg - piano
Jan-Erik är här ackompanjatör och arrangör. Han har verkat som kapellmästare, arrangör och repetitör vid Stockholms Stadsteater, vid musikteater och vid soppteater, och som körledare, pianist och ackompanjatör vid en mängd festivaler, workshops och konserter. Flera chefspositioner inom högre musikutbildning och är nu VD för Västmanlandsmusiken.

Thomas Wihlman - kulturjournalist
Står för idé och produktion tillsammans med Aida Jabbari och Jan-Erik Sahlberg.

 

Samarbetet mellan Thomas, Aida och Jan-Erik inleddes 2021. Under 2023 deltar Aida i Jan Hammarlunds projekt Nordic Source där hon sjunger och har översatt svensk poesi till persiska. Det kommer också ett album på temat fransk chanson (Inte bara Brel).