Igelkotten - musik & poesi

Onsdag 7 September kl 19:00
Igelkotten sjunger igen!
Ensemblen framför egna tonsättningar av Ferlin, Fröding och Strindberg samt av egna texter. Musiken söker sig mot den traditionella visan - chanson - i dur och moll. 
Igelkotten bildades 1990 och har genom åren gjort föreställningar på Mosebacke och under Strindbergsfestivalven på Musikmuséet. Nu är det dags för revival!
Pia Halvorsen - sång
Floda Lomaeus - bas
Andreas Forsman - fiol  och dragspel
Magnus Nodfors - piano
Entré:170 kr

Förhandsbokning är möjlig fram till kl.15.00 på konsertdagen.

Resterande biljetter säljs vid entrén. 
Klicka på ”BOKA” och läs vidare om hur du bokar och betalar.

Ensemblen bildades våren 1990, då var namnet Igelkotten ännu inte påtänkt. Magnus, Pia och Floda framförde då Magnus tonsättningar av Nils Ferlins dikter på Mosebacke. Patrik Franke gestaltade den sköra poeten och Marcus Boldemann skrev en uppskattande recension av föreställningen i DN. 
Hösten 1991 blev det ännu en föreställning på Mosebacke. Denna gång med nyskrivna tonsättningar av Gustaf Frödings dikter och med skådespelaren Lakke Magnusson som en porträttlik Fröding. Pia sjöng och gick nu på scenskolan i Stockholm. Floda spelade kontrabas. 
Åren gick och Igelkotten vilade i sin lövhög. 1998 var det dags för en ny föreställning med August Strindbergs dikter på vers och prosa. Lakke sjöng de nyskrivna sångerna med stor inlevelse och Magnus hade via en lapp på musikhögskolan fått kontakt med den lysande violinisten Andreas Forsman. De medverkande i Strindbergsfestivalen och spelade bland annat på Musikmuseet.   
Ensemblen har nu börjat spela tillsammans igen. Med stor glädje som de dammat av de gamla sångerna och ser nu fram emot att möta en nygammal publik. Det finns något tidlöst över både Igelkotten och musiken de framför.