Duo Vindlav

Lördag 13 Maj kl 18:00
Duo Vindlav återvänder till Baggen med engelska renässanssånger, nordiska romanser, svängig spansk musik och amerikansk dramatik i ett nytt varierat program för sång och klassisk gitarr.
Elin Oskarsson - sopran
Tobias Backman - gitarr
Entré: 180 kr   Stud, pens: 150 kr

Förhandsbokning är möjlig fram till kl.15.00 på konsertdagen.

Resterande biljetter säljs vid entrén. 
Klicka på ”BOKA” och läs vidare om hur du bokar och betalar.

Vindlav består av sångerskan Elin Oskarsson och gitarristen Tobias Backman. De träffades under sina kandidatstudier på Musikhögskolan i Örebro där de snabbt fann en gemensam musikalisk vilja. Sedan 2021 har de konserterat flitigt med varma mottaganden i bland annat Kalmar, Örebro och Stockholm. År 2021 tilldelades de även tillsammans Sällskapets Concordias stipendium.

 

Elin Oskarsson är uppvuxen i Nybro och läser nu kurser i kör- och ensemblesång, världsmusik och körpedagogik för barn och unga vid Musikhögskolan i Örebro.   Utöver studier frilansar Elin som sångerska i olika sammanhang, bland annat med Sara Parkman, i projektkören Schola Cantorum med bas i Storkyrkan i Stockholm och i vokalensemblen AORA.

 

Tobias Backman växte upp i Stockholm och har spelat gitarr i flera genrer och sammanhang sedan tonåren. Just nu går han masterprogrammet i klassisk gitarr på Musikhögskolan i Malmö för lärarna Göran Söllscher och David Hansson. Han spelar även i Bacchus Gitarrensemble och är verksam som gitarrpedagog.