Anton tolkar Olle

Fredag 15 Mars kl 19:00
Olle Adolphsons visor om Österlen
Anders Anton Påhlsson är vissångare från Skåne och medgrundare av kulturprojektet Älskade Olle! på Österlen. Olle Adolphson förälskade sig tidigt i denna del av Skåne och vistades och bodde där under ett par decennier, vilket speglas i många av hans visor. Anders bjuder på visor av Olle Adolphson blandat med reflektioner kring honom och hans verk, i synnerhet de med koppling till Österlen.
Anders Anton Påhlsson – sång och gitarr
Entré: 190 kr  Stud/pens: 160 kr
Resterande biljetter säljs vid entrén. 
Klicka på ”BOKA” och läs vidare om hur du bokar och betalar.
Om Anders Anton Påhlsson
Anders växte upp när svensk visa var het under 1960-talet med artister som Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk. Dessa influenser bär han med sig som uttolkare av den svenska visskatten. Evert Taube, Cornelis, Carl Michael Bellman, Olle Adolphson och Dan Andersson utgör ryggraden i hans repertoar. Anders får mycket uppskattning för sin förmåga att förmedla texter och för sitt personliga gitarrspel. Efter många år i reklambranschen och med musiken vid sidan om, ägnar Anders numer hela sin tid åt musiken. Anders bor i Åhus strax norr om Österlen i Skåne, och är med och driver kulturprojektet Älskade Olle! om Olle Adolphson på Österlen. 
Olle Adolphson var omåttligt populär när han slog igenom i mitten på 50-talet med ”Okända djur” och var en flitig gäst i TV och på konserter med hits som Trubbel och Det gåtfulla folket. Sedan hände något, han hamnade lite i skuggan när  Cornelis Vreeswijk och Fred Åkerström alltmer tog över som den svenska visans frontfigurer. I år skulle Olle Adolphson fyllt 90 år, och nu, så här 20 år efter hans död, märks ett nyvaknat intresse för honom och hans visor, även bland yngre artister och publik. 
Lyssna på Anders: