Tidigare konserter

 • Lördag 20 Maj kl 19:00

  Simon Swanström & Lürsta Sockens Husarer

  Ömsom finstämt - ömsom brutalt. Så beskriver Visans Vänner i Göteborg den unge torparen från trakterna kring Vänerns östra sida. Simon Swahnström berör med sina omedelbara men fastklamrande texter och med musiken i baksätet har han de senaste åren rest Norden runt.
  I Finland har han benämnts som en ung Cornelis och i Norge har han jämförts med en tidig Winnerbäck. Tillsammans med sitt band, det legendariska Lürsta Sockens Husarer, bjuder han dock på en helt unik musikupplevelse där kvällen sätter set-listan. Det är vardagsrock och diskbänkspop när den kryper som närmast.

  Simon Swahnström - Sång, gitarr

  Jakob Frykén - gitarr

  Erik Gustavsson - bas

  Christopher Östling - saxofon, klaviatur

  Filip Hernant - slagverk

  Entré: 130 kr

 • Lördag 20 Maj kl 14:00

  Sub Rosa

  Fem etablerade musiker inom genren tidig musik har startat en ny ensemble - Sub Rosa. De ger premiärkonserten på Baggen med musik från 1200-talets Frankrike och Spanien, från Kastilien och Andalusien. Motetter, trouvere, estampier, kharjas och sånger ur Cantigas de Santa Maria.
  Agnethe Christensen - sång och gusli
  Anna Nyhlin - sång
  Lena Susanne Norin - sång
  Elizabeth Gaver - fiddla, rebec och sång
  Anna Steinholtz - harpa och sång
  Entré: 130 kr

 • Fredag 19 Maj kl 20:00

  Björn Tengman & Company

  Björn Tengman är urmakaren som spelat låtar sedan ung ålder. Han är ifrån Lerdala och gör musik med känsla och bredd som bör upplevas live. Björn sjunger American folk, blues och rock på engelska tillsammans med gitarristen Markus Alfredsson.

  Entré: 130 kr

 • Torsdag 18 Maj kl 19:00

  Country&Americana med Manuel Belloni

  Folkrocksångaren och singer/songwritern Manuel Belloni från Italien turnerar runt i hela Europa med sitt band. Influerad av 

  artister som Ryan Adams, Neil Young and Gram Parsons, konstnären Alfons Maria Muchas målningar and Siciliens säregna landskap tog Mauel nya intryck av den traditionella musiken från USA men även 70-talets Stones och Led Zeppelin.
  Entré: 130 kr

 • Onsdag 17 Maj kl 19:00

  Organic Organ Trio

  Jazztrions repertoar består av egen musik blandat med jazzstandards i egna arrangemang. Sättningen är den lite bortglömda klassiska orgeltrion med hammondorgel, gitarr och trummor.

  Victor Rydström - gitarr
  Simon Jonsson - orgel 
  Oskar Cederblad - trummor
  Entré: 130 kr

 • Lördag 13 Maj kl 18:00

  Lullaby Ladies

  The way old friends do med sånggruppen Lullaby Ladies som består av Helena Israelsson, Karin Morell Hammarsten, Charlotta Wändahl och Ann Jennersjö. Repertoaren är blandad, mest svensk schlager, visor och pop av Abba, Ted Gärdestad m. fl. 
  Entré: 130 kr

 • Lördag 13 Maj kl 14:00

  Pianoduo

  Två tjejer, 20 fingrar och 176 tangenter

  Pianospel med musik från barock till nutid. Med intresse för historiens gång och uttryck, år av pianospel och ett driv för skapande har Malin Karlbom och Tilda Blomqvist kompilerat ett medley med musik från tidens största artister och kompositörer. Det här är konserten som täcker Bach till Beyoncé.

  Tilda Blomqvist – sång och klaviatur

  Malin Karlbom - klaviatur
  Entré: 100 kr/stud 80 kr

 • Fredag 12 Maj kl 20:00

  I afton VeMode

  12 sorgliga låtar av Depeche Mode framförda i akustisk sättning av Gudrun König, Hedda Mann och Lars Söderberg.

  Ikväll sparar vi inte på svårmodet. Martin Gores poppoesi ramar in historien om en naiv, nihilistisk och otroligt skötsam uppväxt.
  Entré: 130 kr 

 • Onsdag 10 Maj kl 19:00

  Jazz med Mieli

  Mieli är en duo bestående av Sebastian Persson - gitarr och Amanda Hjertman - sång. Spelningen på Baggen blir premiärkonserten för musiken de skrivit och spelat tillsammans det senaste året. Musiken är kraftfull och hängiven men samtidigt också småskalig och känslig med improvisatoriska inslag, ärliga texter och harmonier från både jazz och visa.
  Entré: 100 kr/stud 80 kr

220 Poster