Viskväll med Pär Sörman

Lördag 18 Maj kl 18:00

Skådespelaren/vissångaren Pär Sörman sjunger, spelar och berättar om Evert Taube m.fl. till eget ackompanjemang med gitarr, concertinadragspel, munspel och autoharp. 
http//www.sorman.nu

Entré: 150 kr

Presentation - klipp från Pär Sörmans hemsida:
Pär har sedan början av 1970-talet arbetat som skådespelare vid bl.a. Stockholms Stadsteater, Svenska Riksteatern och Kronobergsteatern. Han har medverkat som mimare och dansare i Ingmar Bergmans TV-dramatisering av Trollflöjten och innehaft huvudrollen i den finlandssvenska TV-serien Solkatter som sändes hösten 2002.

Vid sidan av teatern har sången och musiken varit ständiga följeslagare. Pär är en av medlemmarna i The Homesick Band, som framför allt var aktivt på 70-80-talet med irländsk och amerikansk folkmusik på repertoaren.

Sedan mitten av 80-talet är Pär verksam som frilansande vissångare/skådespelare med svenska visor och dikter på programmet. Han har gjort flera sångturnéer runtom i Norden och i USA´s svenskbygder.

Pär har belönats med stipendier från Visans Vänner och Sällskapet Astri och Evert Taubes VännerNils Ferlin-Sällskapets Trubadurpris fick han år 2002 och Dan Andersson priset år 2003. Pär är ledamot i SvenskaVisakademien.

Våren 2007 fick Pär mottaga Lille Bror Söderlundh-Sällskapets stipendium med följande elegant formulerade motivering: ”Han är en av vår tids främsta uttolkare av den litterära visan och en mångsidig artist; skådespelare, sångare, multimusikant och dansare. Han framför musiken och sångerna med musikaliskt kunnande, stor inlevelse och scenisk utstrålning.”