Trobairitz

Lördag 13 September kl 18:00

Trobairitz - Nina Grigorjeva och Klara Dahlberg - utforskar den tidiga musiken från medeltid till 1600-tal. Likt de forna kvinnliga trubadurerna - medeltidens trobairitz - sjunger både Nina och Klara och ackompanjerar sig själva. På repertoaren finns några sånger skrivna av medeltida trobairitz. 

Entré: 120 kr

Klara Dahlberg - sång och nyckelharpa

019.jpg

 

Klara har efter en sångutbildning på Adolf Fredriks Musikklasser och Stockholms Musikgymnasium sjungit i olika körer, utvecklat sin röst som solist och spelat tidig musik på marknader och festivaler runt om i Norden med Medeltidsbandet Krabat samt i olika konstellationer som återkommande musiker på Aifur krog och bar i Stockholm. Nyckelharpan tog hon upp under gymnasietiden och hon har sedan utvecklat en stil för att spela medeltida musik på nyckelharpa med borduner och enkel tvåstämmighet.

 

Nina Grigorjeva - sång, harpa och flöjt

020.jpg

 

Nina är utbildad på Kungliga musikhögskolan i Stockholm och Hochschule für Künste i Bremen. Hon spelar historiska fagotter och barockharpa samt folkliga flöjter och keltisk harpa. Förutom konserter och operauppsättningar med barockorkestrar spelar hon kammarmusik med olika ensembler, sätter upp teaterföreställningar, leder kurser, undervisar privatelever och spelar till dans. Sången är en växande del av Ninas musicerande med tonvikt på rysk folkmusik och tidig vokalmusik. Ninas harpspel blandar influenser från historisk musik och folkmusik med rytmen och svänget i fokus.