Treize Chansons - releasekonsert

Torsdag 6 December kl 18:30
Ett fransk/svenskt musik- och poesiprojekt LE LAC LONG 814 med Bengt Söderhälls dikter, översatta till franska av Janina Szubzda Martinez, tonsatta av Daniel Östersjö. Releasen har gått från Gävle till Paris, nu är det Stockholmspublikens tur att bekanta sig med detta unika album.
Daniel Östersjö -  sång, gitarr, piano
Bengt Söderhäll - recitation, ukulele, munspel
Fredrik Cerha - gitarr
Johan Nyberg - bas
Emil Olin - trummor
https://open.spotify.com/artist/2Z5BM1tLpN2whK7TZL35PB?si=ZGrph5L3SfyV9AAiOhF1KA

Entré: 130 kr Obs starttiden!

Daniel Östersjö berättar bakgrunden:

Sensommaren 2017 upptäckte jag att det klingar fint om de franska versionerna av Bengts dikter i den tvåspråkiga samlingen "Reflexions sur le la long" (2012) i översättning av Janina SZUBZDA MARTINEZ. Det kan bli vacker musik. Jag gör först en tonsättning, sedan två, Bengt blir entusiastisk, detta får inte hållas på egen kammare, tonerna och orden vill nå ut. En av sångerna "Deux qui n'ont jamais été" kommer upp i en demoversion på Youtube och får snabbt många visningar.

Under hösten blir det tretton sånger, som jag spelar in, sjunger och spelar själv olika gitarrer, piano, bas, orgel och dragspel till. Poeten bidrar med sitt munspel, Emil Olin spelar trummor. Under sommaren 2018 får vi kontakt med den franska singer/songwritern Magali Michaut. Hon sjunger duett med mig på två av sångerna - en av dem "La main tendue" är höstens vackraste sång och har tagits upp av flera spellistor och radiokanaler sedan den släpptes på Spotify i september.