Otaria

Torsdag 25 Januari kl 19:00

Otaria är nystartad svensk jazzgrupp som spelar energifull, inbjudande och överraskande musik influerad av både den gamla jazztraditionen och modernare populärmusik. Finstämda sångmelodier och impulsivt saxspel kompletteras av färgrika pianoklanger, smakfulla gitarrlinjer, lyhört basspel och driviga trummor.

https://youtu.be/cGRt7Dk7y-k

Isak Ingvarsson – tenorsax, Elsa Olsson – sång, Niklas Bergström – klaviatur, Jacob Lindberg – trummor, Viktor Björk – gitarr, Julius Ekvall – kontrabas
Entré: 100 kr/stud 80 kr

Isak Ingvarsson – tenorsax

Saxofonist från Borås, studerat musik på hvitfeldtska musikgymnasium i Göteborg. Spelat i väldigt många olika konstellationer, på olika jazzklubbar, i svt, allt från solosaxofon till storband, med artister som Jan Allan, Peter Asplund, Elin Larsson, Fabian Kallerdahl m. fl.

Elsa Olsson – sång

Sångerska från Linköping som studerat musik på Linköpings musikgymnasium och jazzlinjen på Sommenbygdens folkhögskola. Har sjungit och spelat i både duetter, vokalgrupper, mindre ensembler och med storband.

Niklas Bergström – klaviatur

Pianist från Karlstad. Medverkat i revyer, musikaler, storband och mindre uppsättningar i diverse genrer som rör sig från jazz till rock och pop. Frilansar som musiker och ljudtekniker.

Jacob Lindberg – trummor

Trumslagare från Stockholm. Har tidigare studerat jazz på Södra Latins gymnasium i Stockholm. Spelat jazz i olika sammanhang med olika ensembler i Stockholmsområdet.

Viktor Björk – gitarr

Gitarrist som varit aktiv i diverse olika sammanhang och genrer i både större och mindre grupper, kommer ursprungligen från Leksand men har även varit musikstuderande i Sjövik och Bollnäs.

Julius Ekvall – kontrabas

Basist från Skånetrakten som har studerat på Rytmus Musikergymnasiet i Malmö, S:t Sigfrids folkhögskola. Har spelat i diverse olika konstellationer, sammanhang, grupper och genrer såsom storband- och olika popgrupper.