Dylanskt, folkligt & franskt

Onsdag 10 November kl 19:00

Elin Lyth och Daniel Östersjö har tillsammans programmet Dylanskt, folkligt & franskt som är en blandning av egna och andras kompositioner, där det folkliga hos Bob Dylan och Joe Hill blandas med svensk folkmusik, Elsie Johansson och ett stänk av Frankrike.

Elin Lyth är en sångerska med rötter i folkmusiken. Hon har gått på Visskolan i Kungälv, Folkmusikinstitutet i Tobo samt tagit en del kurser vid Musikhögskolan i Stockholm. 

Daniel Östersjö är sångare, multiinstrumentalist och låtskrivare. Han har givit ut sju fullängdsalbum, dels med egna sånger och dels sånger med texter av olika svenska poeter. Nu är han aktuell med en ny skiva, Fönsterspringan, med texter av Elsie Johansson.
soundcloud.com/dylanskt-folkligt-och-franskt

danielostersjo.se
elinlyth.com
Entré: 170 kr

Endast förköp!
Efter kl.15.00 på konsertdagen stängs biljettförsäljningen.
Klicka på ”BOKA” och läs vidare om hur du bokar och betalar.

ELIN LYTH är en vis- och folksångerska från Stockholm med folkmusiken i blodet. Hon är styrelsemedlem i Artister för fred och YTF (Yrkestrubadurernas förening). Hon har bl a gått på Nordiska visskolan i Kungälv och tagit kurser vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, samt en kurs i folklig sång och berättande på Eric Sahlströmsintitutet i Tobo. Hon medverkar på ett antal skivor med andra musiker, har varit med i radio och TV, och sjungit på många visfestivaler runt om i landet. Bland visdiktarna är Alf Hambe en personlig favorit och Elins debut-CD heter “Ros i snö - Elin Lyth sjunger Alf Hambe”.

DANIEL ÖSTERSJÖ är frilansande sångare, multiinstrumentalist och låtskrivare, som har tonsatt många poeter, bl a Elsie Johansson, Stig Dagerman, Joe Hill och Guillaume Apollinaire. Han har gett ut sju fullängdsskivor: Fönsterspringan - Daniel Östersjö sjunger Elsie Johansson (2019) - som gästas av Elin Lyth på två av spåren - Treize chansons (2018), Om vi möts (2017), Låt det blöda (2017), Birgitta svit (2015), Landet har lossnat (2011), Black box (2008). Under 2021 har han släppt fler franska sånger med duon Le Lac Long 814, ett Apollinaire-album med Magali Michaut (2 juli) och planerar för en uppföljare till Treize chansons som ska ges ut i oktober/november. Han bor i Älvkarleby, och har turnerat i Frankrike, Belgien, Tyskland, Tjeckien, Danmark och Sverige. Även Daniel är ledamot i YTF:s styrelse, ordförande i Lugnets kulturförening som ordnar en årlig visfäst för tionde året i år. Han har samarbetat med Tomas Andersson Wij, Peter Asplund, Eva Hillered mfl och med Elin Lyth sedan 2018.

ROS I SNÖ: https://open.spotify.com/album/31ghA3x09KF8Qxif96PtWm?si=k8TLB-SAR4apMi0CdB1lwQ&dl_branch=1
danielostersjo.se
FÖNSTERSPRINGAN: https://open.spotify.com/album/1MoIAOZAMCSpbbrUjgpDEr?si=eYzpOla6Sey7QawodEwLzg&dl_branch=1