Cohenkväll med duo Klingström-Larsson

Fredag 18 Oktober kl 19:00

Möt Leonard Cohens sånger i svensk översättning av
Mats Klingström.
Det blir ett urval från CD:n Som en fågel du hör i första set och därefter Mats eget låtmaterial samt hans översättningar och tolkningar av andra vispoeters lyrik och musik.
Mats Klingström - sång och gitarr
Hasse Larsson - bas
Entré: 140 kr.  FULLBOKAD!  Möjlighet finns att anmäla sig till kölista för att erhålla biljett vid ev. återbud

Mats Klingström är sångare, gitarrist och låtskrivare som även gjort översättningar av andra vispoeter/musikers material. Mats har spelat runt om i landet under drygt 30 år tillsammans med andra musiker och som soloartist.  Han är en av killarna i gruppen FJK, vilka var som mest aktiva under 80-talet, men som fortfarande spelar lite nu och då.  Mats har under åren turnerat med olika musikprogram som alla blivit hyllade och rosade, bl.a. hans tolkningar av Evert Taube och Dan Andersson samt hans egna översättningar av Leonard Cohen.

Mats Klingström är en traditionsbärare av visberättandet. Hans förmåga att väva samman musiken med små berättelser och anekdoter ger musiken ytterligare en dimension. 

Hasse Larsson är kontrabasist och hanterar sitt instrument med musikalisk fingertoppskänsla. Hasse har spelat tillsammans med många artister och i många olika sammanhang. Vi har hört och sett honom tillsammans med Peps Persson, Jesse Lindgren och Dixiesnubbarna, Ronnie Gardiner samt Soul Train med Claes Jansson. Han spelade även med Monica Zetterlund och medverkade i hennes album Varsamt och den underbara sången Under vinrankan.